Cserhát túrák

A berceli kiadó vendégház természetközelsége miatt kitűnő kiindulópontja lehet a Cserhát gyönyörű tájegységének bejárásához. Könnyű útvonalak, és számos látnivaló vár az ide látogatóra. Ha nem tudja merre induljon, a vendégház személyzete térképpel is tud segíteni.

Azoknak pedig akik kerékpárjukkal együtt szállnak meg a vendégház falai között szívesen javasolunk egy 96 kilométeres Cserhát túrát:
forrás: holkerérkpározzak.hu

Túra hossza: 96 km

Nehézsége: Közepesen nehéz

Terep: Dombvidék

Tájegység: Cserhát, Gödöllői-dombság

 

TérképadatokTérképadatok ©2012 Google, Tele Atlas Műholdképek ©2012 TerraMetrics - Általános Szerződési Feltételek
Térképadatok
Térképadatok ©2012 Google, Tele Atlas Műholdképek ©2012 TerraMetrics
Térképadatok ©2012 Google, Tele Atlas Műholdképek ©2012 TerraMetrics
10 km
5 mérföld
Térkép
Műhold


 

A kerékpártúra a Gödöllői dombság és a Cserhát egy részén vezet át minket, alacsony forgalmú utakon. Utunkat Veresegyházon kezdjük, és öt szakaszból áll.

 

Az első szakasz Veresegyház, Erdőtelkes, Vácegres, Galgamácsa településeken vezet át.

 

A második szakasz Nógrádkövesdig tart. A Galga-patak mellet haladva a Balassagyarmatot Aszóddal összekötő úton tekerünk Galgagyörk, Püspökhatvan, Acsa, Galgaguta falvakat átszelve.

 

A harmadik szakasz Bánkig tart, és Szécsénke, Kétbodony, Romhány településeket érinti. Bánk lesz a túránk legészakibb pontja. Innen csak néhány km lenne Rétság, ami a környék egyik legnagyobb települése.

 

A negyedik szakaszon jönnek a legnagyobb emelkedők és lejtők. Alsópetény, Keszeg, Penc és Rád falvakon áttekerve utunk egészen az M2-es útig visz. A távolban látjuk Vácot, de egy balkanyarral az M2 mellett folytatjuk utunkat Vácduka felé, az ötödik szakaszon.

 

Az utolsó szakasz Vácduka, Vácrátót, Őrbottyán településeken át vezet vissza minket Veresegyházra. Ez a szakasz már könnyű levezető út.